Hüseyin Rahmi Gürpınar, “sokağı edebiyata getiren sanatçı” olarak kabul edilir. Yazar, yerli romanı tarihsel gelişimi içerisinde değerlendirmek isteyenlerin, yazıldığı dönemin İstanbul’unu eğlenceli bir dil ve hikayecilik içinde okumak isteyenlerin mutlaka okuması gereken isim.
Yazıların kategorisi: “Edebiyat”
Kendi ifadesiyle İzgü; doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti...
Edebiyatımıza önemli emek ve eser katmış isimleri anı sıcaklığıyla okumaya ilginiz varsa Selim İleri’nin “Kar Yağıyor Hayatıma” ve Abdülhak Şinasi Hisar’ın “Geçmiş Zaman Edipleri” kitaplarını rahatlıkla önerebilirim.
İstanbul, kendisine en çok şiir yazılmış, söz söylenmiş yerlerden. İlk aklımıza gelen örnekler onun güzelliğini, kıymetini anlatanlar.
Musluğu açtım, maşrapaya su dolduruyordum. Yerler ıslanmaya başladı bir anda. Belli ki maşrapanın bir yerinde kırık vardı. Fakat benim buna ayıracak zamanım yoktu, bu…
*yabancı, gurbette yaşayan “Benim bu dünyada bir yerim olmadı,/ Kuytu gövdemi saymazsak eğer./ Gövdem ki varla yok arası,/ Hem varlığa, hem yokluğa değer./ Ama yüreğim…
Denizinden ayrı düşmüşsen şayet kelimelerden bir deniz yarat Martı. Zira hiçbir martı, denizinden ayrı kalmakla sınanmamalı.. …
Tam iki yıl olmuş dün. İnsan, hayatın hiç de sandığı gibi bir şey olmadığını ilk ne zaman idrak etmeye başlar? Büyüdükçe dünyanın gerçekliğiyle kirletilmemiş…
“İnsan usul usul ölmek için gelir dünyaya. Başlar her gün biraz daha insan olmaya. Ve ölürken usul usul ne tuhaf; Aşık olur, kedi besler,…
Schrödinger'in cep telefonunun bildirim ışığı yanıp sönüyordu.